preload
Dunia Ini Hanya 3 Hari :-

- Hari yang berlalu ( kelmarin) tiada lagi kesempatan di tanganmu dari hari yang telah berlalu.
- Hari esok yang mana harimu tidak dapat mengetahui samada kamu akan menemui ataupun tidak.
- Dan hari dimana waktu itu kamu berada di dalam. Oleh itu gunakanlah sebaik mungkin dengan perkara bermanfaat.

Dunia ini Juga 3 saat :-

- Saat yang telah berlalu.
- Saat yang kamu tidak akan tahu samada kamu akan menemuinya atau pun tidak.
- Saat yang mana kamu berada di dalamnya. Maka, pergunakanlah dengan sebaik mungkin kerana kamu tidak mungkin memilikinya kecuali satu saat sahaja, sebab mati itu dari satu saat ke saat yang lain.

Dunia ini juga 3 nafas :-

- Nafas yang telah berlalu di mana kamu telah menyelesaikan pekerjaan di dalamnya.
- Nafas yang kamu tidak akan dapat tahu samaada kamu akan menemuinya ataupun tidak.
- Nafas yang mana kamu berada di dalamnya. Sesungguhnya kamu tidak memiliki kecuali satu nafas saja dan tidak satu hari atau pun satu saat. Oleh itu hendaklah kamu cepat-cepat menggunakan nafas yang satu ini untuk taat kepada Allah S.W.T., sebelum hilangnya kesempatanmu dan bertaubatlah sebelum kamu mati. Moga, mudah-mudahan matimu itu berada dalam nafas yang kedua ini. Dan seutama amal adalah menjaga segala waktu semasa masih bernafas dan sesungguhnya orang yang mensia-siakan waktu bererti ia mensia-siakan umunya.
About Me

Aku yang masih berkelana.. Di dalam penjara dunia.. Mencari jalan ke syurga.. Terjerat di jaring neraka.. Tersembam di lembah noda.. Kini bangkit mencuci dosa.. Rahmat Allah tiada penghujungnya..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِSuasana yg paling indah ialah di kala mlm mnjelma.. di saat manusia sedang lena.. di ketika hati merindui Penciptanya...