preload
Seorang pelukis terkenal lepak atas gunung sedang menyiapkan lukisan yang paling bagus sekali yg pernah dilukis olehnya. Lukisan itu akan digunakan pada majlis keramaian diraja.
Dia sgt berpuas hati dengan hasil lukisannya dan memandangnya dari jauh. Sambil memandang pelukis itu berjalan ke belakang. Dalam situasi ni pelukis tu xtengok pun belakang. Tanpa diduga, syok sgt ngundur.. tanpa disedari, andai die undur satu langkah lagi confirm jatuh tergolek dari gunung yang tinggi itu.

Pastu ade la mamat ni sorang ternampak pelukis tu. Mamat ni pun bukannye bodoh xpas SPM. Die pikir kalau die jerit, mungkin pelukis tu terkejut pastu dengan selamber jatuh ke bawah. Mamat tu pun amik berus cat pelukis tu terus conteng lukisan tu dengan melukis gambar kambing. Pelukis tu jadi sangat marah dan maju ke depan konon² nak belasah mamat nih.

Tapi ade la 3 4 orang kat situ halang, dan terangkan keadaan sebenar. Pelukis tu bukan sahaja berterima kasih, malah belanja chicken chop lagi kat mamat tu sambil ajak main snooker.

Kadang-kadang kita telah melukis masa depan kita dengan sangat bagus dan mengimpikan suatu hari yg sangat indah bersama dengan pasangan yg kita idamkan ataupun kejayaan suatu projek besar  yg dijalankan. Tetapi lukisan itu tiba² telah dirosakkan oleh Allah kerana Allah telah tahu akan bahaya bila kita terus melangkah. Sesungguhnya Allah selalu berikan suatu yg terbaik kpd kita tanpa kita sedari. Allah lebih tahu apa yg kita tidak ketahui.

About Me

Aku yang masih berkelana.. Di dalam penjara dunia.. Mencari jalan ke syurga.. Terjerat di jaring neraka.. Tersembam di lembah noda.. Kini bangkit mencuci dosa.. Rahmat Allah tiada penghujungnya..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



Suasana yg paling indah ialah di kala mlm mnjelma.. di saat manusia sedang lena.. di ketika hati merindui Penciptanya...